Detailingové školení

Detailingová školení jsou super. Ale jsou vhodná pro každého? Jasně, že ne. Těžko dotlačíte tatínka nebo maminku na kurz voskování nebo mytí auta mezi zapálené borce, když si jen chtějí v klidu umýt auto nebo efektivně vyčistit interiér. Takový kurz je navíc poměrně drahá záležitost. Určitě se vyplatí, ale řekl bych, že spíše v momentě, kdy dotyčný zjistí, že ho péče o auto baví do takové míry, kdy je to jeho opravdové hobby nebo natolik, kdy se tomu chce věnovat profesionálně, tedy živit se tím. Pak je detailingový kurz nebo školení jasnou volbou.

Ale jak se tedy naučit základní věci a činnosti spojené s péčí o auto, aby se nemusela platit drahá školení? Můžete si sednout k počítači a začít vyhledávat. Na detailingových fórech, Youtube, můžete začít sledovat různé detailery na sociálních sítích, a tak postupně čerpat znalosti a pomaličku je přetavovat na dovednosti. Takovým způsobem jsem to dělal já. Na jednu stranu je super, že mnoho informací se vyskytuje všude kolem nás, na druhou stranu je to obrovské kvantum informací kontraproduktivní, protože se v tom člověk může velmi snadno a rychle zamotat. Přesně tohle mě štvalo, ale nic jiného mi nezbývalo, tak jsem neustále plýtval časem a třídil a ověřoval informace. Dá se říct, že tímto způsobem jsem se vše naučil, ale chyběl tomu řád a struktura, abych se mohl rozvíjet postupně krok po kroku. A vlastně díky tomu vykrystalizovala myšlenka zhmotnit načerpané znalosti a dovednosti a zabalit je do knížky.

Knížka Taky to nehuntuju je vlastně takové malé, kapesní, detailingové školení, které jsem napsal jednoduše a srozumitelně, aby to bylo pochopitelné pro každého. Pro vašeho tatínka i maminku, strejdu, kamaráda, dokonce i manželku, skutečně pro všechny všech věkových kategorií. Je to podmíněno jedinou malinkatou věcí, mít své auto aspoň trošičku rád. Její další nespornou výhodou je, že stojí zlomek ceny jakéhokoliv detailingového kurzu a můžete ji mít neustále po ruce. Sice žijeme v 21. stolení a internet nám najde odpověď téměř na cokoliv, ale ani tak nemáme jistotu internetového připojení vždy a všude a většinou nefunguje zrovna když ho nejvíce potřebujeme. Navíc třídění velkého množství informací také zabere nějaký čas. Na druhou stranu praktické detailingové školení má svoji jednoznačnou výhodu, protože praxí se člověk naučí nejvíce. Knížka Taky to nehuntuju usnadňuje přechod do praxe nejlepším možným způsobem.